Chr. Kiers Plads 3

Vis alle resultater i samlingen

Navn

Chr. Kiers Plads

Husnummer

3

Postnummer

8000

Geokordinater

56.14499145, 10.19051146

Sogn

Skt Lukas

Rotation

315.0

Lokalområde

Frederiksbjerg

Beskrivelse

Beskrivelse

Beskrivelsen gælder karreen Chr. Kiers Plads, de Mezas vej, Max Müllers Gade og Trepkasgade, som er opført i årene 1923-28. Den ældste bygning i karreen - de Mezas Vej 18, som er tegnet af arkitekt Åage Knudsen - har formodentlig dannet baggrund for udformningen af karreens øvrige bygninger, der er tegnet af forskellige arkitekter. Alle facadetegninger er godkendt af Udvalget for byens udvidlese og bebyggelse.

De enkelte gadefacader i karreen er opført efter det samme hovedprincip og fremtræder meget homogene. F. eks an-vendes den samme vinduestype og farve i alle ejendomme. Der forekommer dog visse variationer i de arkitektoniske virkemidler som f. eks. de fremspringende facadepartiers afslutning med henholdsvis svungne gavle og afvalmede tage. Bebyggelsen mod Chr. Kiers Plads er bibragt en særlig repræsentativ ud-formning. De svungne gavlmotiver ved nr. 1 og 7 danner sammen med nr. 3 og 5 en symmetrisk helhed, som vil være værdifuld at fastholde.

Chr. Kiers Plads 3 og 5 er opført i 1925 af murermester Daubjerg og er tegnet af arkitekt Chr. Frühstück Nielsen.

4 1/2 etages rødstensbebyggelse med mansardtegltag og kviste i mansarden Facaden har et fremtrukket trappeopgangsparti afsluttet med gavlkvist Pudset og trukket gesims Gennemgå-ende sålbænk under 2. etages vinduer. Oprindelige, hvidmalede 2- og 3-fags vinduer med sprossedelte underrammer. Oprindelige, lakerede fyldingsdøre omgivet afpudset portal. 1 nedlagt butik i underetagen.

Den arkitektoniske kvalitet: middel

Den bygningsmæssige tilstand: god

Samhørighed med omgivelserne: god

Omgivelsernes helhedskarakter: god

Kvalitetsgruppe I

Se arkitekturtegninger og byggesagskorrespondance på Aarhus Kommunes digitaliserede byggesagsarkiv på https://byggesager.aarhuskommune.dk/

Kilder

Kilder

Kommuneatlas Aarhus, I og II (1. udgave 1997, revideret frem til 2012).