Herluf Trolles Gade 43 (1930-)

Vis alle resultater i samlingen

Lokation
Navn

Herluf Trolles Gade

Husnummer

43

Postnummer

8200

Geokordinater

56.17277442, 10.2162628

Sogn

Skt Johannes

Rotation

347.0

Lokalområde

Trøjborg

Beskrivelse

Beskrivelse

Bygningen er opført i 1930 af tømrer Jens Perreaard og tegnet af arkitekt Johs. Frederiksen.

Herluf Trolles Gade 43, Tordenskjoldsgade 57-69 og Otto Ruds Gade 32-40 er opført efter en fælles bebyggelsesplan.

4 1/2-etages hjørnebygning med 4 fag mod Herluf Trolles Gade og 6 fag mod Tordenskjoldsgade. Rødstensbygning med afvalmet tegltag og 5 kviste. Trukken hovedgesims. Mod Herluf Trolles Gade er trappefag markeret med risalit. Mod Tordenskjoldsgade 2 gennemgående karnapper udkraget med formskifte mellem 1. og 2. etage samt stor, 2-fags karnap afsluttet foroven med gavlkvist. Stik over vinduer og røde klinkesålbænke. Pudsede, hvidmalede indfatninger om indgangsdøre, vinduer i trappefag, vinduerne i stueetagen i 2-fags karnap og vinduesfaget i Tordenskjoldsgade nærmest hushjørnet.

Kobbersålbænke i trappefag. Oprindelige 4-fags kvistvinduer med tværsprosse, 2-fags trapperumsvinduer og vinduer i gavltrekant med tværsprosse samt 1-, 2-og 3-fags vinduer med overrammer og tværsprosse i underrammer er udskiftet med grønbejdsede, uopdelte og 2-delte vippevinduer. Oprindelige, lakerede mahogniindgangsdøre med stort, småsprosset, facetslebet glas-parti. Portgennemkørsel med halvcirkulært stik og svagt udkraget anfangsskifte.

Bagerforretning i hjørnebutik i stueetagen med stor baldakin og facadebeklædning af gule, glaserede, keramiske fliser. Mod Tordenskjoldsgade postkontor i stueetagen i 2-fags karnap med udhængende skilt samt 1 kælderbutik med hvidmalede vinduer, fyldingsdør med ruder og blåt og hvidt lysskilt på facaden og I kælderbutik med grøn klinkebeklædning på facaden, mahognivinduer og -dør med rude, rød/hvidt og gult/sort lysskilt på facaden og et udhængende lysskilt.

Den arkitektoniske kvalitet: dårlig*

Den bygningsmæssige tilstand: middel

Samhørighed med omgivelserne: middel

Omgivelsernes helhedskarakter: middel

Kvalitetsgruppe III

*) Dårligt tilpassede vinduer.

Se arkitekturtegninger og byggesagskorrespondance på Aarhus Kommunes digitaliserede byggesagsarkiv på https://byggesager.aarhuskommune.dk/

Kilder

Kilder

Kommuneatlas Aarhus, I og II (1. udgave 1997, revideret frem til 2012).