Høskoven (1968-)

Vis alle resultater i samlingen

Organisation
Alternative navne

Høskovgård

Høskovgaard

Abstrakt

Beskrivelse

Døgntilbud - ophold i egen bolig med bostøtte

Dagtilbud - et tilbud om aktivitet og samvær i dagtimerne

Høskoven har 27 toværelses lejligheder samt en pavillon, der er indrettet med bad og tekøkken. Her er også fælles køkkener samt opholds- og aktivitetsrum.

Høskovens dagtilbud hører til i Aktivitetscenteret - en separat bygning, hvor kvalificeret personale tilbyder et væld af aktiviteter. Læs mere om Aktivitetscenteret.

Om bygningen

Høskoven var oprindeligt resultatet af et samarbejde mellem otte private organisationer, der ønskede at bygge et kollegium specielt for handicappede studerende.

De første borgere flyttede ind i februar 1968, og kollegiet blev officielt indviet af Dronning Ingrid i november samme år under stor mediebevågenhed.

I 1979 blev der indgået drifsoverenskomst med Århus Amt, hvormed institutionen gik fra at være et privat foretagende til at være offentligt. Med kommunesammenlægningerne og oprettelsen af regionerne er Høskoven i dag et tilbud under Region Midt.

Allerede inden da udviklede man kompetencen på stedet til at arbejde med erhvervet hjerneskade. I 1988 startede man et rehabiliteringsprojekt for sen-hjerneskadede på Høskoven.

Det blev en opgave, som Høskoven siden har løftet. Fokus er langsomt flyttet fra rehabilitering til daglig og vedligeholdende træning. Ambitionen er at tilbyde en berigende, alsidig og meningsfuld dag - hver dag.

Om området

Høskoven ligger i udkanten af et roligt villa-kvarter i Viby J, Aarhus. Der er kort afstand til busruter, og Viby Station ligger kun 2,2 km væk.

Afdelingens lejligheder har direkte udsigt og udgang til skov og natur, hvilket både personale, beboere og dagtilbudsbrugere benytter til fulde.

Literatur og kilder