Viggo Ludvig Rahr (1858-1931)

Vis alle resultater i samlingen

Fornavn(e)

Viggo Ludvig

Efternavn(e)

Rahr

Køn

mand

Fødested

Aarhus

Dødssted

London

Beskæftigelse

Købmand

Konsul

Beskrivelse

Beskrivelse

Fætter til Hack Kampmann på moderens side. En farbror havde tidligere slået sig ned i Manchester og drevet en stor handelsvirksomhed, Viggo gjorde ham kunsten efter og opholdt sig 11 år i Skotland, hovedsageligt i Glasgow for at lære de engelske og skotske forhold at kende. Meget af det jern der blev brugt i Danmark på det tidspunkt ankom nemlig herfra.

Erhvervsliv

I 1887 var han tilbage i Aarhus hvor han etablerede en forretning med handel af stålbjælker og –rør, samtidig med han assisterede faderens forretning, inden han overtog den og det hele blev slået sammen i 1893, under navnet Viggo L. Rahr.

Forretningens omfang gjorde ham til en mand med indflydelse i Aarhus. Fra 6. januar 1903 var han medlem af Aarhus Byråd, indtil 22. december 1910 hvor han trådte ud på baggrund af sin fallit. Falliterklæringen fra december 1910 grundede i økonomiske problemer opstået gennem fejlslagne spekulationer, kautionsforpligtelser og et meget stort privatforbrug. Selv blev han samme måned arresteret og sigtet for omfattende bedrageri og i oktober 1911 idømt 18 måneders forbedringsarbejde. Han blev benådet 6. juni 1912 hvorefter han umiddelbart udvandrede til England, hvor han bosatte sig i London og etablerede en forretning indenfor jernbranchen som han drev frem til sin død.