I "Paradiset" havde han lagt Mærke til en Slags fosforagtige, blaaligt gnistrende Flammer, der undertiden kom op af Sprækkerne i Gulvet. Sammen med en Ven undersøgte han Stedet nærmere - de var ikke i Tvivl om, at Blaalyset maatte stamme fra nedgravede Metaller - og de besluttede at foretage en Gravning fra Kælderen hen til den formodede Skat. Først forsøgte de ved Hjælp af "de saakaldte Münschel-Ruthen, som Paradismanden forstod at skære af de sjældne Træer i Haven ", at fastslaa Stedet bestemt; derefter begyndte de Gravningen under stor Hennelighedsfuldhed, og naaede ogsaa saa langt, at de med en tynd Jernstang mente at kunne konstatere noget haardt, som gav en anden Klang, end naar Jernstangen traf en Sten.
Imidlertid maatte Høst rejse bort nogle Dage - for at skaffe Penge til Terminen - og Kælderen blev derfor omhyggelig aflaaset saa længe. Da man efter Hjemkomsten genoptog Gravningen, blev de to Skattesøgere ubehageligt overraskede ved ikke mere at finde noget haardt; man gravede og gravede, men ingen Skat kom for Dagens Lys. Mistanken faldt paa Høsts Pige, som var forsvundet mens Herskabet havde været bortrejst; men Beviser havde man ikke, og Sagen blev aldrig opklaret. Mørch lader dog tydeligt skinne igennem, at den skyldige formodentlig har været den
forts.
Arkivskaber
Materialetype
Datering
3. september 1933
Kurator
Arkiv ID
000039211
Ophavsret
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
source
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.