... hvis Smag er ren og fornem.. Han er også en af denne Bys Velgørere, en af dem, man vil mindes med Tak, fordi han lagde Skønhed over Byen. Brodersøn af Maleren Ernst Meyer, fra Barn af en levende Interesse for Kunst i alle former. I en ganske ung Alder, kun 24 Aar gammel Apoteker, det vil sige i en Stilling, der giver Tid til at nære kunstneriske Tilbøjeligheder og Raad til at pleje dem. Han lod Walther bygge sit Apotek om, og i dets Stuer samlede han god Kunst først og fremmest naturligvis Farbroderens Værker og sammen med ham Marstrand, Rump, la Cour, den ældre Skovgaard, en stor og udsøgt Privatsamling. Og Møblerne svarer til det, der hænger paa Væggene. Han har sin væsentlige Part i Museets Oprettelse. Han og gamle Møller Weis gik en Dag rundt i Århus og sagde, at nu kunne det være godt at faa et Museum, nu maatte de Aarhus Rigmænd tegne sig, og man kunne ikke være bekendt at tegne sig for mindre end 1000 kr. og paa den Dag fik de tegnet 12.000 kr., der dannede Museets første Grundfond. I 1885 kom han ind i Byraadet og fik alt det æstetiske under sig. Han havde ikke blot elsket Kunsten, men tillige Planterne, han havde været en ivrig Frugttræsdyrker, og han tog sig selv paa at rette, hvad der var af grønne Træer i denne By, der voksede saa stærkt, og elske dem frem, hvor de ikke fandtes. Mod Nord fik han ordnet Terrænet om Vennelyst og Knudriis Bakke saaledes, at man gaar fra Kasernen til Østbanetorvet og Risskov un-
Arkivskaber
Materialetype
Datering
1899
Kurator
Arkiv ID
000062612
Ophavsret
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
source
C.C. Clausen: Aarhus (1899) s. 39
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.