M. Nielsens Isenkramhandel
Billede
..oparbejdet den største Isenkramforretning udenfor Hovedstaden, uden egentlig at være uddannet i Faget. F. 28. Marts 1831 af fattige Forældre i Horsens. Murerlære, Svendestykke i Aarhus, arb. som Svend ogsaa i København. 1855 havde han sammensparet 250 Rdr og købte et gl. Bindingsværks-Pakhus paa Hjørnet af Volden og Rosensgade, omdannede det til Beboelseshus, giftede sig og brugte de flg. 10 Aar til at arbejde sig ud af sin Gæld - Formand for Murersvendeforeningen. 1865 begyndte han en beskeden Handel med Træsager og enkelte Husholdningsartikler, senere Bygningsbeslag...1885 byggede han den store treetages grundmurede Hjørneejendom.. efterhaanden en-gros Virksomhed...Udmærket Assistance af sin Søn Edvard Nilsen, der har virket ved Forretningen i den sidste Snes Aar. Ved 25 Aars Jubilæet i 1890 smukt illustr. kalligrafisk Adresse ..og stort Billede af samtl. daværende og tidligere Funktionærer...i Ligningskommissionen i 9 Aar.. var med til at starte Aarhus Kreditbank og i nogle Aar dens Formand...i Bestyrelsen for Aarhus Grundejerforening, i 15 Aar...i Repræsentantskabet for Hammel-Banen. At Teatersagen blev ført igennem skyldtes ikke mindst Hr. Nielsens Energi og Interesse.
Arkivskaber
Materialetype
Datering
1890
Kurator
Arkiv ID
000069889
Ophavsret
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
source
De d. Byerhverv: Jylland I Nutidens Næringsliv,97-100
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.