den store Lindorm, som fandtes aftegnet paa Biskop Ejler Stygges Ligsten. Denne Orm skulde have omslynget Taarnet, hvorfor Biskop Ejler gik op med Glarmesterstolen - og dræbte Ormen med et Spyd. Derfor var Ormen til Erindring afbildet paa Biskoppens Ligsten - men den troede Jens Klokker ikke paa.
Han havde en anden Fortælling om en stor Mursten, som laa paa en Tværbjælke bag Alteret. Denne Munkesten skulde i sin Tid være faldet ud fra Hvælvingen over Sakristiet og ihjelslaaet tre Studenter, som sad og spillede Kort ved det runde Bord, som stod der. Stenen laa der i mange Aar, men senere forsvandt den og blev da erstattet med en gul, tynd Flensborg-Klinke.
Jens Klokker havde sine store Øjeblikke ved de fornemme Begravelser, naar han smukt sortklædt rakte Sølvspaden til Præsten, som forrettede Jordpaakastelsen. Da stod der Glans om ham.
Han kendte Domkirken ud og ind, og hans Mod til at gaa omkring i Kirkens højeste Partier steg til Dumdristighed. Under den svære Orkan i 1822, da det ene af de østlige Taarne blæste ned. var Jens flere Gange oppe for at rapportere om Taarnets Vaklen, sidste Gang en halv Time før det Faldt.
Jens var Paalideligheden selv, og hans Ringen med Klokkerne
fortsat 4483-4485
Arkivskaber
Materialetype
Datering
31. juli 1932
Kurator
Arkiv ID
000077755
Ophavsret
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
source
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.