II
Fyr
hvad der allerede ved en af ham foretaget Søforklaring er bevist -, at Skibet den omtalte Aften var Aarhus saa nær, at man ikke blot kunde se Domkirken og Risskov, men imellem Snebygerne ogsaa de hvide Mure paa Husene i den nordlige Del af Byen. Det var derfor ogsaa nær nok til at afgøre "om Lygterne - Fyr kan de vist ikke kaldes -var tændte."
Kaptajn Berg indrømmer, at man ikke kan forlange, Havnekommissionen selv skal passe "Lygterne", men mener, at den vist ved "Patrouillering" bør sikre sig, at det sker. Og han slutter med følgende Salut: "Forøvrigt er det jo en bekjendt Sag, at begge de ommeldte saakaldte Fyr, især det paa Lodshuset, er ganske simple Lamper uden Reverberer, der lyser lige saa godt op ad Byen som ud til Søen og saare let kan blæse ud, hvilket ofte har været Tilfældet med den yderste paa Havnehovedet; det var derfor at ønske, at Havnekommissionen, der i den senere Tid har gjort saa meget for at befordre en bedre Indsejling, vilde sørge for, at der i Stedet for de ommeldte Lygter kunde blive anbragt et Par ordentlige Havne-Fyr med hensigtsmæssige Reverberer."
Det har aabentbart været et Pletskud; thi Havnekommissionen blev Svar skyldig.
Arkivskaber
Materialetype
Datering
2. september 1929
Kurator
Arkiv ID
000114664
Beskrivelse
Samling
Serie
Emner
Ophavsret
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
source
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.