....i 1880 tilbød Byraadet at sælge 21.000 Kvadratalen af Vennelyst og tilstødende Jorder til 1 Kr. pr. Alen til Opførelse af et Amtssygehus. - Aaret efter Overenskomst med Gartner Diedricksen om, at han fik en Beboelseslejlighed i Haven med Forpligtelse til at føre Tilsyn med Anlæget og Plantningerne. Han flyttede dog hurtigt bort igen, fordi han fandt Lejligheden ubrugbar. ... i Begyndelsen af Firserne opsagdes Lejeren fordi han "ikke gjorde Fyldest paa rette Maade".
... I 80erne blev Rozzi Vært ... gamle Bergmann svingede Taktstokken ... Bergmanns Musik var nu herlig. ... Samme Aar som Licht vilde lave Kurhave søgte Direktøren for Aktieselskabet "Søskende Weiss" om Tilladelse til med sit Selskab i Forening med en Velocipederytterske og en Mand, der kunde efterligne Fuglenes Fløjten, at give Forestilling, men Byraadet sagde med Indignation Nej.
... En Festaften i gamle Dage, naar Roager hængte sine smaa, osende Kulørte Lamper ind mellem Buskadset og langs Bækkens Bredder, naar Pavillonen straalede i Skæret af Tusinde Lys, og naar vi saa tilsidst strømmede ned omkring Dammene for at se Kræfting brænde sit store Fyrværkeri af ...
... i Slutningen af Halvfemserne afløstes den populære Vært Schmidt af M. Kierulf, en Broder til Komponisten. Kierulf havde mange Ideer - drømte Tivolidrømme ... man begyndte at spille Friluftskomedie fra Musiktribunen. Pantomimer. - Otto Petersen som selv spillede Pjerrot - en yndig ung Pige Ellen Olsen Kolumbine - senere Elle (Ella?) Gregers. Kierulf forsøgte ogsaa med Plæneforestilling. Jean Overgaard - en af de 5 berømte Cirkusbrødre ... men det gik ikke ... Kierulf holdt ud en halv Snes Aar og afløstes af Andreas Svejstrup, en sindig Jyde .... Under hans Efterfølger S. P. Nielsen brændte Pavillonen i 1908. Det var et pragtfuldt Syn ... det 100 Fod høje Taarn paa faa Øjeblikke forvandlet til en Ildfakkel og saa pludselig drejede sig, fik Form som en Proptrækker og
Arkivskaber
Materialetype
Datering
13. maj 1923
Kurator
Arkiv ID
000125225
Beskrivelse
Samling
Serie
Ophavsret
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
source
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.